lauantai 28. maaliskuuta 2009

Pikaisia

On ollut muutaman viikon töitä ihan täydet päivät, joten mitään kovin suurta ei jaksa viikolla vääntää. Tässä kaksi viime viikonlopun pikakaulakorua, "antiikkimessinki" taas pääosassa.

Tässä on riipuksena salpalukon rengas, jossa killuu messinkiperhonen, 8 mm:n Swarovskin bicone ja "turkoosi"-neliö. Turkoosina siis tuota kiveä myytiin, hinnan perusteella epäilen olevan korkeintaan puristettua, mutta nättiä on.

Turquoise trinket


Sain vihdoin kokeiltua yhtä deEvan mallia (Brassy trinket), on vissiin liikaa helmiä kun värien valinta on aina niin vaikeaa... Pisarat ovat pienempiä kuin alkuperäisessä mallissa, mutta tuli siitä mielestäni oikein toimiva. Särmikkäitä lasihelmiä, kullan ja vihreän sävyisiä 11/0 Delicoja ja 4 mm:n Swaroja.


I've been working almost full time the past few weeks, so I haven't had the energy for anything big in the evenings. Here are two quickies from last weekend, necklaces with "antiqued brass". The medal pattern is deEva's Brassy trinket, with a bit smaller drops though. It's made with fire-polished beads, 11/0 Delicas and Swarovski bicones.

5 kommenttia:

 1. Kauniit korut, mutta toka kyllä nappas pääosan ;), kivoja ohjeita tuolla näytti olevan

  VastaaPoista
 2. Olen seurannut jo pitkään ajan noita ihania siemenhelmitöitäsi ja kolunnut lähes koko linkkilistan läpi. Ja olen yrittänyt itsekin tehdä joitakin riipuksia siemenhelmin, omani ovat jääneet kovin lörpöiksi ja ajattelin kysäistä mitä lankaa käytät noissa töissäsi?

  VastaaPoista
 3. Hei Sulu :)
  Jämäkkyyttä siemenhelmitöihin saa siimalla - itse käytän ihan tavallista, ohutta onkisiimaa, mutta nykyään vain töihin joissa en halua langan näkyvän lainkaan, tai kun en Nymolla tarpeeksi jäykkää saa (kuten tämänkertaisessa,jossa on noita läpikuultavia helmiä). Tavallisen siiman kestävyyttä kun kovasti moititaan. Helmi- ja kalastusliikkeistä saa kalliimpia, kestävämpiä siimoja. Tuloksen jämäkkyys riippuu myös mallista ja helmistä. En löytänyt blogistasi näitä kokeiluja, joten en osaa sanoa mistä lörppöys johtuu. Käsialakin vaikuttaa, ja jos ei ole tottunut pipertämään, voi joutua totuttelemaan pienten helmien käsittelemiseen. Voit vaikka laittaa linkkiä kokeilemaasi malliin, tai lähettää minulle kuvan, jos haluat tarkempaa analyysiä :)

  VastaaPoista
 4. Hei Peikkonen,
  En ole vielä kerinnyt noita kokeiluja kuvaamaan mutta varmaan tässä lähipäivänä sen teen, laitan viestin sinulle kun olen ne kuvannut, niin voit analysoida ne =). Malli on deEvan sivuilta Shy Smile. kätin niissä aika raskaita helmiä ja nymoa...Täytyy siis etsiä siima rullani (olen laittanut sen hyvään talteen) jotta voin kokeilla siimalla. Kiitoksi.

  VastaaPoista
 5. Shy smilessa käytetään niin isoja helmiä, että pitää olla tosi tiukka ote, tai tiukempi lanka. Yksi vaihtoehto olisi myös strategisesti sijoitettu solmu (jos tekee kahdella langalla), noissa Isabolitoissa olen sellaista käyttänyt, että pallero pysyy kasassa.

  VastaaPoista

Jokainen kommentti ilahduttaa minua suuresti - kiitos!

Every comment makes me happy - thank you!