keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Kaimoja - Namesakes

Blogeja kahlatessa törmäsin Ewan helmimalliin nimeltä Minna. Ystävistäni löytyy samanniminen henkilö, jota en ole pitkään millään muistanut, mutta onneksi joskus saa muistutuksia. Lopulta tein kuitenkin helmen omasta päästä, mutta alkuperäisen idean mukaan tuli pitkä ketju, jossa helmeilty möllykkä. Näemme turhan harvoin (minulla ei ole autoa,ja ystävälläni on neljättä lastaan odottaessa kädet varmasti täynnä), joten yritin pelata värien kanssa varman päälle. Tiesin että kermanväriset helmet ja savukvartsi ovat mieleisiä. Lisäsin hitusen väriä ametistihelmillä ja kristalleilla, jotka toivat myös hieman kimallusta kokonaisuuteen. Muut helmet ovat lasia, ihan sattumalta oli varastossa juuri oikeanvärisiä ja -kokoisia ruskeitä särmikkäitä.

MinnaMiladyKohta tulin vastaan toinen helmihelmi, jonka nimi on Elina, eli Keijusiskon nimi. Siinä oli myös käytetty sopivanmuotoisia helmiä (olin juuri testailemassa rondellien käyttöä helmissä), ja tanssikoulun kevätnäytökseen tarvittiin kukka (hän ei oikein leikkokukista välitä,niin saa usein jotain syötävää). En taaskaan pitäytynyt löytämässäni mallissa, vaan rakensin, mitä sattui tulemaan. Ripustus toteutui hyvin yksinkertaisesti: ketjun päät helmen läpi ja päät solmuun.

Elina ramped


Within a couple of days I ran into two beaded bead patterns with names of my friend and the Fairy-sister, which sparked me to make necklaces for them. I didn't use the patterns I found, though, but made up my own... With the colorful bead I just threaded the ends of the chain through the bead and made a knot - very fast and easy!

7 kommenttia:

 1. Both are super! My favourite is the colour one!

  VastaaPoista
 2. Onpa tyylikäs tuo Minna. Helmihelmet ovat niin ihania... ja vievät hermot! Omia ratkaisuja on tosiaan pakko tehdä, kun ohjeet edellyttävät muotoja ja kokoja, joita nyt vahingossakaan ei ole niiden omien miljoonien helmien joukossa. Sitten soveltaa ja joko onnistuu (kuten sinä tässä) tai sitten ei.

  VastaaPoista
 3. minna-helmi on aivan ihana, väritkin on tosi kauniit :) tuommoistaKIN tekisi mieleni kokeilla, menisköhän hermot ja kuinkahana paljon helmiä olis lattialla... vaan ei sitä tiedä, ehkä kuitenkin heittäydyn rohkeaksi ja kokeilen :D

  VastaaPoista
 4. Voihan Minna, mikä kaunotar. UPEA väri ja täydelline kokonaisuus.

  VastaaPoista
 5. Kiitos kamut! Löytämäni Minna-ohjeen ongelmana oli, että ohjeessa käytettiin niin omituisen värisiä helmiä, ja oli niin monimutkainen, etten osannut kuvitella edustavaa väriyhdistelmää... Myöhemmin löysin kuvia, joista näin potentiaalin paremmin, joten ehkä teen joskus senkin :)

  Jos haluaa tehdä samantyylistä, mutta hermojen kesto epäilyttää, kannattaa aloittaa vaikka tästä. Perustekniikka on sama kuin minun Minnassani (ja tuossa toisessakin). Vielä pienempi versio.

  VastaaPoista
 6. Aivan mahtava riipus. Koko koru on sellainen, mitä mielellään pitäisin.

  VastaaPoista

Jokainen kommentti ilahduttaa minua suuresti - kiitos!

Every comment makes me happy - thank you!