perjantai 16. lokakuuta 2009

Kelpaisko kitsi?

*hihitystä*
*lisää hihitystä*

Hihii... Ostin kameoita *öhöm* muutaman... Tässä ensimmäisiä tuloksia.

Kaameet kameet, aitoa kitsiä suoraan peikonpesästä. Muovikameot ovat kooltaan 18mm x 13mm, sekä korvakorut että riipus on ympäröity 15/0 japanilaisilla ja 13/0 tsekkicharloteilla.


Minulle tulee BeadingDaily päivittäin sähköpostilootaan. Aina silloin tällöin siitä on vähän hyötyäkin: joku aika sitten jaettiin vinkkejä lukkojen kiinnittämisestä siemenhelmitöihin, yksi tapa oli käyttää apuna french wirea. Mietin ja mietin, miten saada nämä nätisti riippumaan, kunnes muistin tuon idean. Mielestäni olen joskus sitä spiraalia ostanutkin, mutta ei sellainen pieni pätkä tästä sekamelskasta löydy, ja päädyin tekemään sitä itse. Lyhyet pätkät onnistuu aika hyvin, mutta pitempiin täytyy sisuslangan olla paksumpi, ettei se vääntyile kieputellessa (jos on kippuralla,ei spiraalia saa irti).


Riipusta suurentamassa 2 mm:n akaattihelmiä.


Astetta tyylikkäämpi pääkallo? Vaiko vain eri aikakauteen sijoittuva? Villin lännen saluunoihin johtuvat ainakin minun ajatukseni tästä. Hieman isompi kameo, 25mm x 18mm, aika haastavissa väreissä. Siemenhelmet ovat 15/0 japanilaisia ja 11/0 Toho Treasures -helmiä. Valkoista puukorallia 8-millisinä ja satiininauhaa liukulukoin (täytynee vaihtaa,koska nuo solmut ovat kuvassa rumat,kaulassa ihan ok).

White White West (runosuoni taas kukkii...)Nämä ovat ainakin aika klassiset. Pikkuruisten (10mm x 8mm) kameiden kanssa työskenteleminen hieman pelotti, mutta onnistui kuitenkin aika hyvin. Käytin samoja helmiä kuin pinkeissä pääkalloissa, ripustustapakin on sama (samoin kuin lännenkorussa).

VictorianYksi kameeneiti hieman epäonnistui, mutta sainpa sitten minäkin kameon käyttöön (minulla ei ole korvissa reikiä).Kitch, kitch, kitch (and loads of giggling) in this post :-) I went crazy in a cameo store, here are the first finished pieces. The pink scull cameos are 18mm x 13mm in size, wrapped with 15/0 Japanese seeds and 13/0 Czech charlottes. I increased the size of the pendant with 2mm agate rounds.

The green and white scull cameo takes me to saloons in the Wild west, and was hard to find matching beads for. It's covered with 15/0 Tohos and 11/0 Toho Treasures, the cameo being 25mm x 18mm. The white beads are coral, the satin part can be adjusted with help of the sliding knots (the knots look pretty bad on the picture, but work OK when worn).

The last pair of earrings is more classic. The tiny ladies (10mm x 8mm) were a bit intimidating, but worked out fine in the end. I used the same seed beads as with the pink sculls. I also got a ring out of this project, as the lady #2 didn't come out that well on the back. A happy accident, because I don't wear earrings.

In all the earrings and pendants I also used homemade "French wire" to hang them.

14 kommenttia:

 1. ihanan syötävän karmeita nuo pääkallokameet!

  VastaaPoista
 2. ihanan syötävän karmeita nuo pääkallokameet!

  VastaaPoista
 3. Ihanat noi pääkallokameet :D
  Päivän ensimmäinen hymy on niillä aikaansaatu, kiitos!

  VastaaPoista
 4. White, white west on aivan mahtavan ihana, vaikka riipus onkin niin 'karmea' :-D

  VastaaPoista
 5. Mahtavia nuo pääkallokameet! Kivoja koruja sait niistä aikaan :)

  VastaaPoista
 6. ihastuttavia <3 neidit varsinkin, mutta pääkallot ovat kyllä aika rouheat :D mikä tuo beading daily on, joka sinun sähköpostiin tulee päivittäin (utelias ja kiinnostunut täällä kyselee)?

  VastaaPoista
 7. Kiitos kaikille <3

  http://www.beadingdaily.com/ - tuolla kun rekisteröityy, pääsee varmaan valitsemaan haluaako päivittäisen uutiskirjeen. Silloin tällöin on ilmaisia ohjeita ja joskus jopa hyödyllisiä vinkkejä.

  VastaaPoista
 8. Tosi upeita! Mistä hankit nuo kameet? Itse en löydä mistään...

  VastaaPoista
 9. Kameet löysin Etsystä, sieltä saa kaikkea erikoista :) Perles & Co:lla on myös jotain kameita, mutta lähinnä kai "tätejä".

  VastaaPoista
 10. Oooi miten söpöjä! :D Ooto itse muotoillut noi pääkallon ym muodot, vai onko ne valmiita?

  VastaaPoista
 11. Kiitos Mortianna! Ihan on valmiina ostettuja nuo cameot, Etsyn kautta löytää aika hyvät valikoimat.

  VastaaPoista

Jokainen kommentti ilahduttaa minua suuresti - kiitos!

Every comment makes me happy - thank you!